torstai 12. heinäkuuta 2012

Helpot naudanlihapihvit & Nuudeli-kasviswokki


Ongelma: Pala ulkofileetä, ei aikaa tehdä mitään kovin hienoa ja hirveä nälkä.
Ratkaisu: Pihvit ja wokki, jotka syntyivät melkein itsestään ja ilman valmista reseptiä.
Tekemäni annos riitti kuudelle nälkäiselle.

TARVITSET

Pihveihin:

naudan ulkofileetä, taisi olla noin 1 kg
suolaa
pippuria
Fon du Chef Beef -annosliemikuution 
vettä
rasvaa paistamiseen (ruokaöljy, juokseva oivariini, tms..)

Wokkiin:

3 pakettia Maman nuudeleita (beef)
pussillisen wok -vihanneksia tai muita vastaavia
rasvaa vihannesten paistamiseen
suolaa / yrttisuolaa

Pihvit:
(voidaan valmistaa jo edellisenä päivänä)

1. Ota ulkofilee noin puoleksi tunniksi lämpiämään huoneen lämpöön ennen valmistusta. Leikkaa (mieluusti terävällä) lihaveitsellä mahdolliset kalvot ja ylimääräinen rasva pois (ei omia eikä apukokin sormia!).
Leikkaa ulkofileestä noin sentin paksuisia pihvejä. Pihvejä ei tarvitse nuijia, mutta jos haluat, voit tehdä sen.

2. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle rasvaa. Paista pihveistä "pinnat kiinni", toisin sanoen ruskista pihvit molemmilta puolilta. Mitä pidempään paistat pihvejä pannulla, sitä nopeammin ne ovat syömäkunnossa, mutta mureus kärsii. 
Paistaessasi ripottele pihvien molemmille puolille sopivasti suolaa ja pippuria.

3. Siirrä ruskistetut pihvit uunivuokaan. Älä huuhtele pannua, vaan ota maut talteen lisäämällä pannulle muutama desi vettä. Lisää myös fun du chef -liemikuutio ja anna liemen kiehahtaa pikaisesti. Kaada liemi uunivuokaan pihvien päälle, tarvittaessa lisää vettä niin, että pihvit peittyvät melkein. 

4. Kuumenna uuni n. 200°C:n. Peitä uunivuoka kannella tai foliolla ja kypsennä lihaa uunissa väihintään 30min (minulla taisi olla 45min uunissa). 

Wokki:
(tämä ei vie aikaa)

1. Kuumenna pannu (voit käyttää samaa pannua, jota käytit pihveille), lisää rasva ja kypsennä wok-vihannekset pakkauksen ohjeen mukaan. Kevyemmän version saat keittämällä vihannekset, mutta maukkaamman wokkaamalla ne pannulla. Vihannekset saavat jäädä hieman rapeiksi.

2. Riippuen siitä, kuinka paljon sinulla on nuudeleita, kiehauta tarvittava määrä vettä. Laita nuudelit veteen, mausta mukana tulleilla mausteseos -pusseilla (mieti, kannattaako kaikkia käyttää - tulee helposti liian suolaista tai tulista). 

3. Anna nuudeleiden pehmetä kannen alla n. 5 minuuttia, valuta sen jälkeen ylimääräinen vesi pois ja sekoita wokatut tai keitetyt vihannekset nuudelien joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa/yrttisuolaa.

Tarjoile pihvien ja nuudeli-kasviswokin seurana raikasta salaattia, kutsu kavereita kylään ja nauti!



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy / Ask / Fråga / Kerro / Tell / Berätta