Sokerikakkupohja

Tällä ohjeella olen tehnyt aina pohjan täytekakkuun, enkä tähän mennessä ole epäonnistunut kertaakaan
Huom! Selventävät valokuvat tulossa!

Tarvikkeet:
Kolme samankokoista juomalasia tms. läpinäkyvää / läpikuultavaa astiaa, joita käytät mittoina
Tarvittavat kulhot ja kapustat sekä tietenkin vuoka

Ainekset:
Kananmunia
Sokeria
Vehnäjauhoja
Perunajauhoja
Leivinjautetta
(Korppujauhoja ja voita/leivontamargariinia vuoan jauhottamiseen)

1. Sen mukaan, kuinka ison kakun aiot tehdä, riko haluamasi määrä kananmunia lasiin. 
Esim. Suuri, Ø28cm irtopohjavuoka vetää seitsemän munan kakun 

2. Mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria, kuin on kananmunia

3. Mittaa kolmanteen lasiin vehnäjauhoja melkein yhtä paljon, kuin on sokeria / kananmunia. Lisää vehjäjauhojen joukkoon vähän perunajauhoja, karkeasti arvioiden 1/8 koko jauhomäärästä, niin että jauhoja on nyt yhtä paljon kuin on kananmunia ja sokeriakin. Lisäksi vähän leivinjauhetta.
Jälleen kakun koosta riippuen; suureen kakkuun kaksi teelusikallista, pieneen yksi teelusikallinen leivinjauhetta.

4. Vaahdota munat ja sokeri lähes valkeaksi, kuohkeaksi vaahdoksi, jolla voi "kirjoittaa".
Eli kun yrität "kirjoittaa" valuttamalla taikinaa, jälki näkyy vähän aikaa taikinan pinnalla.

5. Sekoita jauhot keskenään. Ota siivilä ja siivilöi jauhot vähän kerrastaan muna-sokerivaahdon joukkoon, sekoittaen varovasti esimerkiksi lastalla, ei sähkövatkaimella tai vispilällä. Kun sekoitat jauhot vaahdon joukkoon "käännellen ja nostellen", et tuhoa vaahdon kuohkeutta ja taikina pysyy ilmavana eikä kakusta tule pannukakkua.

6. Jahota tai voitele kakkuvuoka halutessasi.
Voi+korppujauhot - ainakin kakun pitäisi irrota vuoasta

7. Paista kakkua uunin alatasossa, n. 175-180°C:ssa, kunnes kakun pinta on kauniin kullanruskea eikä kakusta tikulla koetettaessa tartu taikinaa tikkuun. 
Paistoaika ja -lämpötila riippuvat jälleen kakun koosta: Pienempi kakku vaatii hieman korkeamman lämpötilan ja lyhyemmän ajan, kun taas suuri kakku matalamman lämpötilan ja pidemmän ajan, jotta vältytään kakun kuivumiselta ja palamiselta.
Tikuksi kelpaa erinomaisesti vanha sukkapuikko! Kestävä ja pestävä.

8. Kun kakku on kypsä, anna sen jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa kakku sitten lautaselle (tai irroita irtopohjavuoan reunat) ja annan kakun jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista ja täyttämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy / Ask / Fråga / Kerro / Tell / Berätta