maanantai 11. kesäkuuta 2012

Kinkkupiirakka - editoitu 'Quiche Lorraine'


Alkuperäinen resepti on minun mittapuullani vanhasta Valion 'Lämpimäisiä' -keittokirjasta
ja piiras nimellä Quiche Lorraine - kuulostaa niin hienolta, että suomensin sen yksinkertaisesti kinkkupiirakaksi. 
Noh, käytettävissä ei ollut liiemmin ranskankermaa kuin savukinkkua tai persiljaa, joten jouduin soveltamaan reseptiä. Lopputulos oli siis puhdas yllätys ja osoittautui aivan erinomaiseksi, sillä piiras loppui käytännössä kesken..

Kaiken kaikkiaan tämä kinkkupiiras on yksinkertainen ja nopea tehdä. Lisäksi täytteeseen voi lisätä melkein mitä tahansa oman makunsa mukaan.

5-6 annosta (paitsi jos pihistelee ja leikkaa piempiä paloja: 12 annosta)

Pohja:
100 g voita tai leivontamargariinia
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
1/4 tl suolaa

1. Nypi voi ja jauhot sekaisin.
2. Lisää kylmä vesi ja suola, sekoita taikina tasaiseksi.
3. Vuoraa uunivuuan pohja (Ø27cm) ja reunat taikinalla.

Täyte: (oma versio)
200 g kinkkusuikaleita
n. 3 dl juustoraastetta (Valion sinileimaemmental)
3 kananmunaa
1,5 dl täysmaitoa
1/4 tl mustapippuria (hienonnettua)
n. 1 dl hienonnettua purjoa
1/2 paprikaa kuutioina

4. Sekoita kaikki täytteen aiekset keskenään.
5. Kaada seos vuokaan.
6. Paista piirakkaa 200°C:ssa uunin alatasossa noin 35 minuuttia (kunnes piirakka on täysin hyytynyt ja kauniisti reunoiltaan ruskistunut)
Vinkki: lasivuoan pohjasta näkee, milloin piiras on varmasti kypsä: Ota hyvät patakintaat ja tukeva ote vuoasta ja kurkista, onko pohja kauttaaltaan ruskistunut. Jos on, niin piiras on läpikotaisin kypsä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy / Ask / Fråga / Kerro / Tell / Berätta