maanantai 11. kesäkuuta 2012

Hedelmätäytekakku

 Siskon syntymäpäiväkakuksi leivottu ja hyvää tuli!

Kakku leivottiin Ø28cm irtopohjavuokaan (tiedän, se on valtava)
Pohjana tavallinen, vaalea sokerikakkupohja (katso kätevä ohje sivupalkista) seitsemällä kananmunalla.
Kakku kannattaa ainakin täyttää ja mahdollisesti myös koristella jo edellisenä päivänä, jotta täyte ehtii hyytyä.

Täytteeseen minulla ei ollut valmista reseptiä, joten sovelsin aiemmin käyttämiäni. 
Vinkki: Kakusta saa täysin laktoosittoman käyttämällä laktoositonta vispikermaa. Valion mangotuorejuusto ja sitruunarahka ovatkin jo laktoosittomia.
Ota huomioon hedelmiä valitessasi mahdolliset allergiat!

Täyte:
1 prk (200g) Valio Viola mangotuoteruustoa
1 prk (200g) Valio maustettu rahka sitruunaa
2 dl vispikermaa
1 prk säilykepersikoita (puolikkaita tai valmiita kuutioita)
1 mangopiltti tai muu vastaava
tilkka appelsiinimehua tai muuta hedelmämehua tai vettä
3 liivatelehteä

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Sekoita tuorejuusto ja rahka.
3. Pilko persikanpuolikkaat ja sekoita tuorejuusto-rahka seoksen juokkoon.
4. Lisää mangopiltti ja sekoita. 
Piltti makeuttaa ja korvaa siten sokerin.
5. Vaahdota kerma ja lisää se varovasti seoksen joukkoon.
6. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Kuumenna mehu tai vesitilkka kiehuvaksi ja lisää liivatelehdet niin, että ne liukenevat nesteeseen. Anna jäähtyä hetki.
7. Lisää liivate ohuena nauhata täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Kakun kokoaminen:

Mikäli käytössäsi on irtopohjavuoka, niin onnittelen. Se on kaikista kätevin.

Tarvitset:
Appelsiinimehua (tai muuta hedelmämehua) kakun kostuttamiseen
Hedelmiä kakun koristelemiseen
Hyytelösokeria

1. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan - toisin sanoen kakkuun tulee vain yksi iso väli.
2. Kostuta pohja appelsiinimehulla. Laita irtopohjavuoan reunat takaisin paikoilleen.
3. Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi ja nosta kakun toinen puolikas paikoilleen.
4. Kostuta jälleen appelsiinimehulla.
Jos haluat, koristele kakku. Jos jätät koristelun myöhemmäksi, peitä kakku tuorekelmulla, jotta se ei kuivu.
5. Anna kakun olla vuoassa. Koristele kakun päällinen hedelmillä haluamallasi tavalla. 
6. Valmista hyytelösokerista kiille kakun päälle sokeripaketin ohjeen mukaisesti. Kiille saa hedelmät näyttämään kauniimmilta ja säilymään paremmin.

Vie kakku viileään paikkaan, jotta täyte hyytyy, noin neljäksi tunniksi tai mieluiten yön yli. Mikäli et koristellut kakkua, muista peittää se esim. tuorekelmulla, jottei kakku kuivu. Kakkukupu ei toki ole pahitteiksi.

Ennen tarjoilua:
1. Poista kakku vuoasta varovaisesti. Tässä vaiheessa yleensä huomaa, onko täyte ehtinyt hyytyä riittävästi..
2. Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi ja pursota tai levitä esim. veitsen avulla kakun reunoille. Valmis pursotinpussi ja -terät ovat varsin käteviä, mutta eivät välttämättömiä.

Keitä kahvit, kata pöytä, kutsu vieraita ja nauti!


5 kommenttia:

  1. tosi hienosti koristeltu kakku ainakin :)

    VastaaPoista
  2. Upean näköinen! itte en ainekaa osais nuin nätisti koristella :)

    VastaaPoista
  3. Tosi kaunis kakku! Mä en ikinä osais tehä noin hienoo... D:

    pienileipuritytto.blogspot.com

    VastaaPoista
  4. Anonyymi1/4/13 15:39

    tosi upea kakku.

    VastaaPoista

Kysy / Ask / Fråga / Kerro / Tell / Berätta